En bit av månen upkallad efter sig


En 13,5 meter bred plats som tidigare hette Poseidonios J, som ligger i Lake of Dreams, bredvid en 1200 hektar stor tomt som ägs av Jackson, som han köpte 2005, har nu döpts om till Michael Joseph Jackson som hyllning till honom av Lunar Republic Society, som främjar prospektering, avveckling och utveckling av månen. Michael äger mer yta på månen än någon annan privatperson.

Enligt Lunar Republic Society ska man kunna se kratern som är döpt efter Michael från jorden genom att använda ett teleskåp. Michael Jacksons arbete var starkt påverkat av månen då han är känd för danssteget Moonwalk och han döpte även sin självbiografi till Moonwalk och en av hans outgivna låtar hetter Scared Of The Moon.

En talesman för Lunar Republic Society kommenterade hyllningen så här: "Att man döper om en krater till en person är en ära och det är ytterst sällsynt, och det är endast några få utvalda personer genom historien som har fått den äran, och nu har Michael fått den."Bland dem som har fått denna sällsynta hyllning under det senaste århundradet är Leonardo da Vinci, Christopher Columbus, Sir Isaac Newton, Julius Caesar och Jules Verne och nu Michael Jackson."
han fick detta också för sitt kända danssteg "moonwalk"

källa: jacksonthrill & popkungen

Kommentarer
Postat av: Linnea

Hah, vad coolt att äga en bit av månen, det skulle jag vilja göra.

2010-03-01 @ 18:42:44
URL: http://thelifeofamupp.blogg.se/
Postat av: Michael Jackson | Minnesblogg

Sv: Haha, lotta? Det brukar många göra. ;)

2010-03-01 @ 20:28:27
URL: http://mjackson.blogg.se/
Postat av: Michael Jackson | Minnesblogg

Sv: Så lite! Tack desamma. :)

2010-03-01 @ 20:58:15
URL: http://mjackson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0